Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stagiairs

De Sportraad is regelmatig op zoek naar stagiairs. Hou de website in de gaten

Contactgegevens

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 86

info@sportraadamsterdam.nl


Van de Voorzitter:

Van de Voorzitter:

Amsterdam 2028, The Greenlympics

Bijdrage aan het Kenniskring Jubileumboek: ‘Kenniskring Amsterdam 15 jaar in beweging.’

2024 Nog vier jaar en dan zal het grootste sportevenement ter wereld in Amsterdam plaatsvinden. De Olympische Spelen Amsterdam 2028 zullen de boeken in gaan als de eerste klimaatneutrale Spelen aller tijden. De keuze om in te zetten op duurzame Spelen heeft het IOC uiteindelijk doen besluiten het evenement aan Amsterdam toe te wijzen. Een keuze die destijds is geïnitieerd door de Kenniskring Amsterdam.

Bij zijn terugkeer naar India in 2009 vertelde Girish Ramanchandran van Tata Consultancy dat hij voor zijn uitzending naar Nederland alleen wist dat ze daar goed konden voetballen. Dit gaf hem destijds vertrouwen. Het deed de aanwezige leden van de Kenniskring inzien dat sport het citymarketinginstrument van de eenentwintigste eeuw zou worden.

In 2009 verkeerde Nederland in een economische recessie en kende het een gevoel van maatschappelijke machteloosheid. De Kenniskring Amsterdam herkende in de sport het instrument om een stuurloos Nederland weer richting geven, want zij wist dat sport mobiliseert en enthousiasmeert. En dat sport niet alleen energie kost, maar ook weer opwekt. Door de Olympische Spelen te gebruiken als katalysator voor het ontwikkelen van tal van innovatieve infrastructurele, economische en sociale projecten is de Kenniskring er in geslaagd nieuwe energie in Nederland op te wekken. Hiermee legde zij uiteindelijk de basis voor de organisatie van de eerste klimaatneutrale Olympische Spelen in 2028 in het eerste klimaatneutrale land ter wereld.

Robert Geerlings

2009-09-01