Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stagiairs

De Sportraad is regelmatig op zoek naar stagiairs. Hou de website in de gaten

Contactgegevens

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 86

info@sportraadamsterdam.nl


Sportas: Waardevolle Mix van Sport, Wetenschap en Cultuur

Sportas: Waardevolle Mix van Sport, Wetenschap en Cultuur

Het nieuwe Papendal in een Central Park-achtige omgeving. Dat is wat wij als Sportraad Amsterdam voor ogen hadden toen we adviseerden het gebied tussen het Olympisch Stadion en het Wagener Stadion te ontwikkelen tot de Sportas. Tot een gebied dat sport ademt. Waar talent continu bezig is zichzelf te verbeteren. Waar Amsterdammers graag komen om zich in te spannen. Of juist ook vooral te ontspannen. Een gebied waar actieve en passieve sportbeoefening, maar ook hoogwaardige recreatie en cultuur zorgen voor een constante positieve vibe. De Sportraad gaf de eerste aanzet en zal zich blijven inzetten om deze Sportas daadwerkelijk te realiseren.

Een Sportas van kwalitatief het hoogste niveau draagt bij aan de internationale uitstraling van Amsterdam. Het voegt een belangrijke pijler toe aan de leefbaarheid van onze regio. Dit komt ons vestigingsklimaat ten goede en helpt ons die zo felbegeerde top vijf positie van meest aantrekkelijke Europese vestigingsregio’s te verstevigen. Dit doen wij omdat de Sportas niet alleen één van de oudste Olympische stadions ter wereld huisvest en talloze andere iconische sportaccommodaties, maar ook topinstellingen op het gebied van wetenschap en cultuur. Deze unieke combinatie sluit naadloos aan bij het Olympisme. De filosofie achter de olympische beweging die juist de combinatie van deze drie sectoren – sport, wetenschap en cultuur – ziet als essentieel voor een evenwichtige ontwikkeling van onze kinderen.

De Sportas is een ongekend stukje Amsterdam, waar zoveel te beleven is en waar nog zoveel meer mogelijk is. Niet alleen alle Amsterdammers moeten dat weten. De hele wereld zal dat weten!

Robert Geerlings

Voorzitter Sportraad Amsterdam

Deze column is op 10 januari 2014 verschenen in het eerste Sportas Magazine (p. 13).

2014-01-10