Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stagiairs

De Sportraad is regelmatig op zoek naar stagiairs. Hou de website in de gaten

Contactgegevens

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 86

info@sportraadamsterdam.nl


Coolste Baan vijfde en laatste nominatie Penning

2014-05-30

Coolste Baan vijfde en laatste nominatie Penning

Op donderdag 5 juni as. wordt de Penning Sportraad Amsterdam alweer voor de vijfde maal uitgereikt aan de Amsterdammer die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. Het gaat bij deze uitreiking dus niet om de sporter, maar om een bestuurder, professional, vrijwilliger, vereniging of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport en het sportbeleid binnen Amsterdam.

De komende dagen zullen via twitter en op deze website de vijf genomineerden één voor één bekend worden gemaakt. Zij zijn door een deskundige jury bestaande uit leden van de Sportraad geselecteerd uit negentien binnengekomen voordrachten.

De vijfde en laatste genomineerde is de Coolste Baan van Nederland. Deze unieke en sensationele schaatsbaan in het Olympisch Stadion trok in een maand tijd meer dan 100.000 breedte- en topsporters. De initiatifenemers hebben met lef en ondernemerszin een nieuwe dimensie toegevoegd aan het begrip sportevenement.

Eerder al werden Jolanda Hogewind (Calvijn met Junior College), de meisjes/vrouwenafdeling van SC Buitenveldert, honkballegende Ome Loek Loevendie en het stichtingsbestuur van het Amsterdamse boksgala Ben Bril Memorial door de jury genomineerd. De definitieve lijst met genomineerden ziet er als volgt uit:

1. Stichtingsbestuur Ben Bril Memorial

2. Loek Loevendie (Amsterdam Pirates)

3. Meisjes/vrouwenafdeling SC Buitenveldert

4. Jolanda Hogewind (Calvijn met Junior College)

5. Coolste Baan van Nederland

Op donderdag 5 juni wordt op het Ajax-terras van de Stadsschouwburg bekend gemaakt wie van bovenstaande vijf namen zich de winnaar van de Penning Sportraad Amsterdam 2014 mag noemen.

U kunt deze uitreiking bijwonen. Meld u zich dan wel even aan via info@sportraadamsterdam.nl o.v.v. uw naam en organisatienaam.