Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stagiairs

De Sportraad is regelmatig op zoek naar stagiairs. Hou de website in de gaten

Contactgegevens

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 86

info@sportraadamsterdam.nl


Nieuw: Amsterdam Institute of Sport Science

2014-07-10

Nieuw: Amsterdam Institute of Sport Science

Amsterdam krijgt per 10 juli een eigen ‘Institute of Sport Science’ dat praktische vraagstukken rond sport, bewegen en gezondheid gaat onderzoeken. Binnen het ‘Amsterdam Institute of Sport Science’ (AISS) werken de Vrije Universiteit Amsterdam, VU Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam, AMC en Hogeschool van Amsterdam samen. Vanuit AISS zoeken ze nauwe samenwerking met sportorganisaties en het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam.

AISS richt zich vooral op praktijkrelevant onderzoek naar prestatieverbetering, bewegen en gezondheid. Het onderzoek vindt overwegend plaats in zogenaamde fieldlabs. Dit zijn fysieke locaties in ‘het veld’ met unieke test- en meetfaciliteiten waar top- en amateursporters, maar ook patiënten ter plekke onderzocht en geadviseerd worden. Tot de fieldlabs behoren onder andere de Bosbaan, het Sloterparkbad en Sportpark/Sporthal Ookmeer. Een bijzonder fieldlab wordt de Amsterdamse Sportpoli en –kliniek. De poli biedt hoogwaardige klinische zorg bij blessures en ondersteunt sporters bij de preventie, behandeling en revalidatie hiervan. Ook niet-topsporters kunnen hier terecht voor leefstijl- en beweegadvisering.

Multidisciplinair onderwijs Het onderwijs rond sport, bewegen en gezondheid dat AISS gaat aanbieden is multi- en interdisciplinair van opzet. De verwachting is dat dit in een grote behoefte voorziet van studenten en professionals uit het werkveld. Er komt een nieuwe gezamenlijke minor Sport (hbo en wo), waarin de verschillende deskundigheden van de kennispartners terugkomen, zoals sportmedische begeleiding, trainingsleer, sport en recht, en sport en samenleving. Ook is er een specifiekere minor Sport- en prestatiepsychologie ontwikkeld, die vanaf september 2014 wordt aangeboden. Ten slotte staat een doorontwikkeling van de Topcoach5-opleiding op stapel in de vorm van een professionele master High Performance Sport.

Innovatie in het Sport Venture Lab Ondernemerschap en sport komen samen in het AISS Sport Venture Lab. Dit lab levert de kennis uit de fieldlabs aan ondernemers die nieuwe technologische toepassingen willen ontwikkelen, zodat behalve de (top)sport ook het bedrijfsleven profiteert van de oprichting van het AISS.

Voor meer informatie: AISS