Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stagiairs

De Sportraad is regelmatig op zoek naar stagiairs. Hou de website in de gaten

Contactgegevens

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 86

info@sportraadamsterdam.nl


30-09-2014 vervolg bespreking Bewegingonderwijs door OCW

2014-09-29

30-09-2014 vervolg bespreking Bewegingonderwijs door OCW

Het vervolg van het Algemeen Overleg (AO) over bewegingsonderwijs op de basisschool van jongstleden woensdag dd. 24-09-2014, gaat plaatsvinden op dinsdag 30 september om circa 17.00 uur en zal online te volgen zijn via tweedekamer.nl.

De discussie over het bewegingsonderwijs op de basisschool heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden tijdens een zogeheten Algemeen Overleg (AO) met staatssecretaris Dekker van OCW. De Kamercommissie was niet tevreden met de antwoorden van de staatssecretaris en heeft besloten om het verslag van dit overleg op de plenaire agenda van de Tweede Kamer te plaatsen (VAO).

Dit is een belangrijke stap, omdat tijdens een plenaire behandeling moties of amendementen kunnen worden ingediend waarmee een uitspraak van de Tweede Kamer wordt gevraagd. Dit kan niet tijdens een algemeen overleg.

Er zullen dinsdag 30 september in ieder geval moties worden ingediend die waarschijnlijk al aanstaande donderdag 2 oktober in stemming worden gebracht. Een aangenomen motie geeft de richting aan hoe de Tweede Kamer vindt dat de staatssecretaris moet handelen. Een aangenomen motie moet worden uitgevoerd, tenzij de staatssecretaris schriftelijk aangeeft dat niet te zullen doen. Dan ontstaat er een nieuwe situatie en kan de vertrouwensvraag worden gesteld: heeft de Tweede Kamer nog vertrouwen in deze staatssecretaris?

Bericht van de KVLO zie www.kvlo.nl