Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stagiairs

De Sportraad is regelmatig op zoek naar stagiairs. Hou de website in de gaten

Contactgegevens

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 86

info@sportraadamsterdam.nl


Smashing Pink ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2017

2017-06-01

Smashing Pink ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2017

Tennisvereniging Smashing Pink ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2017.

Een zichtbaar geëmotioneerde voorzitter van LHBTI-Tennisvereniging Smashing Pink, Niels Wolf, heeft zojuist in de Stadsschouwburg de Penning Sportraad Amsterdam 2017 in ontvangst mogen nemen. Ooit begonnen als roze tennistoernooi, is Smashing Pink inmiddels uitgegroeid tot de grootste LHBTI-tennisvereniging ter wereld.

De jury was onder de indruk van de wijze waarop Smashing Pink haar roze-identiteit inzet om meer begrip, zichtbaarheid en acceptatie voor haar achterban te genereren binnen en buiten de sport, zonder daarbij anderen uit te sluiten. Hoewel de Jury graag zou zien dat sport niet langs deze lijnen georganiseerd hoeft te worden, toont het succes en de betrokken gemeenschap die Smashing Pink is, aan dat hier behoefte aan is in het hedendaagse Amsterdamse sportlandschap.

Opgericht in 1996 is de vereniging Smashing Pink al meer dan 20 jaar een bekend gezicht in de Amsterdam tenniswereld. Het door hen jaarlijks georganiseerde Pinkstertoernooi is vermaard binnen de LHBTI gemeenschap en trekt deelnemers uit heel Europa en daarbuiten. Met een bijbehorende geldinzamelingsactie gebruikt Smashing Pink het toernooi om aandacht te vragen ten behoeve van een organisatie of startend initiatief in een deel van de wereld waar de LHBTI gemeenschap in de verdrukking zit.

Voor de editie van dit jaar is dit IraQueer, de eerste en enige LHBTI organisatie in de Iraakse regio. Smashing Pink is verder mede-initiatiefnemer van de oprichting van de stichting Pride & Sports in Amsterdam en omgeving. Deze stichting heeft als doelstelling de bekendheid van alle LHBTI- sporten in Amsterdam en omgeving te bevorderen en de sportdeelname te verhogen, “ongeacht seksuele voorkeur, gender, cultuur en leeftijd” aldus Niels Wolf, voorzitter van Smashing Pink.

De Penning Sportraad Amsterdam werd dit jaar voor de achtste maal uitgereikt door voorzitter Robert Geerlings. De Penning is bestemd voor een persoon of instelling die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. De afgelopen periode ontving de Sportraad Amsterdam ruim dertig inzendingen uit alle delen van Amsterdam. Hieruit zijn door de jury vervolgens vijf genomineerden gekozen. Naast Smashing Pink waren dat in willekeurige volgorde:

George de Vries (oud captain Nederlands rugby team, voorzitter Stichting Rugby Promotie Amsterdam, voormalig voorzitter van AAC-Rugby en het Amsterdam Rugby Sevens Tournament en bestuurslid Stichting Nazorg Rugbysport Gehandicapten en Project Turnover);

AV Phanos (Atletiekvereniging in het Olympisch Stadion, atletiekaanbod voor iedereen, viert 1 juni 2017 het 100-jarig bestaan);

Korien Anita (lerares op Praktijkschool de Kolom, initiatiefneemster sportklas binnen praktijkonderwijs);

Skatepark Noord (Hebben sinds noodgedwongen sluiting in 2013 met succes jarenlang doorgezet om nieuwe locatie te vinden en op te bouwen genaamd: skatepark in Noord);

In de Plein-foyer van de Stadsschouwburg sprak voorzitter Robert Geerlings ten overstaan van circa 200 aanwezigen namens de Sportraad Amsterdam zijn waardering uit, niet alleen voor deze bijzondere nominaties, maar ook voor de vele andere sportieve initiatieven in de stad.

Een traditiegetrouw terugkerend onderdeel van het programma vormt het interview met de wethouder Sport. Geen zeepkist of lange speeches. Enkel Ja of Nee behoren tot de antwoordopties. Vicevoorzitter Arnoud Sterk hield wethouder Sport, Eric van der Burg de prikkelende stellingen voor.