Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stagiairs

De Sportraad is regelmatig op zoek naar stagiairs. Hou de website in de gaten

Contactgegevens

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 86

info@sportraadamsterdam.nl


Gemeenteraadsverkiezingen 2018

2017-07-19

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan. Een voor de Amsterdamse sport een heel belangrijke periode. De gemeente is immers een belangrijke financier en partner van heel veel Amsterdamse sportactiviteiten en –organisaties. De komende periode biedt dan ook een uitstekende gelegenheid om het belang van sport opnieuw goed over het voetlicht te brengen bij de lokale politiek . De verkiezingen staan gepland op 18 maart en lijken nog een eind weg. Toch zijn de meeste partijen nu al druk bezig met het schrijven van hun verkiezingsprogramma’s. Als Sportraad benutten we deze weken om met hen in gesprek te gaan over de rol die sport ook de komende vier jaar weer in Amsterdam zou moeten en kunnen spelen.

Deel uw ideeën!

Uiteraard heeft de Sportraad hier zelf ideeën over, die vaak weer het gevolg zijn van recente ontwikkelingen en berichten uit de Amsterdamse sportwereld. Toch horen wij graag nog meer van u. Welke sportfaciliteiten ontbreken, aan welke vorm van ondersteuning hebben sportverenigingen behoefte, hoe kan de gemeente de samenwerking met anders georganiseerde sportaanbieders verbeteren en wat kan de gemeente doen om het onderwijs beweegvriendelijker te maken? Mocht u ideeën of suggesties hebben, aarzel dan niet deze met ons te delen (info@sportraadamsterdam.nl). Dit helpt ons onze adviesrol nog beter in te vullen. Nu, maar ook straks, tijdens de politieke campagnes en ten slotte ten behoeve van een nieuw coalitieakkoord.

Sportcampagneteam NL

Net als veel andere gemeentes hebben we in Amsterdam samen met NOCNSF een sportcampagneteam opgericht. Het doel hiervan is de krachten op het gebied van sport te bundelen om de politiek effectief te kunnen overtuigen van het belang van sport voor onze stad. De Sportraad zal de activiteiten van het Amsterdamse Sportcampagneteam gaan coördineren.

Lees meer over het Sportcampagneteam op de website van NOCNSF, of in het speciale E-zine.