Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stagiairs

De Sportraad is regelmatig op zoek naar stagiairs. Hou de website in de gaten

Contactgegevens

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 86

info@sportraadamsterdam.nl


Hotgame 2, Sport, de vuist van verzet donderdag 12 oktober

2017-10-03

Hotgame 2, Sport, de vuist van verzet donderdag 12 oktober

In samenwerking met De Balie op het Leidseplein in Amsterdam, organiseert de Sportraad Amsterdam, op donderdag 12 oktober (20.00 uur) voor de tweede maal HotGame.

Dit is een avond waar we vooruit kijken naar het Nederland van morgen en de positie van sport daarin. Een avond met een vlot programma, met daarin ruimte voor entertainment en een serieuze ondertoon.

In HotGame 2 gebruiken we deze keer de kracht van sport om te strijden voor een inclusieve samenleving. Waar het de norm lijkt om verschillen te benadrukken, is verbinden welhaast een daad van verzet geworden en wordt het wellicht tijd dat de sport zijn verantwoordelijkheid neemt. Zeker ook in Nederland. Want sport kan bij uitstek een weerwoord bieden tegen groeiende maatschappelijke tegenstellingen en uitsluiting. De sport loopt daarin soms voorop (en soms achteraan).

De presentatoren Jan Driessen en Diana Matroos onderzoeken hoe sport en sporters een vuist kunnen maken tegen uitsluiting in de maatschappij. Schrijver Jan van Mersbergen draagt een column voor en ziet de sportvereniging als dorpsgemeenschap. Daphne Koster (Ajax) vertelt over haar strijd als vrouw in het voetbal en Danny Ghosen (NTR) brengt een speciaal voor deze avond gemaakte reportage mee. Topjudoka Roy Meyer analyseert de invloed van vechtsport op jongeren en Neal Petersen (FC Afkicken en SportAmerika) zoekt naar verzet in de Amerikaanse sport en duikt onder meer in de strijd van Colin Kaepernick. Voormalig topvoetballer Khalid Boulahrouz spreekt zich uit over de rol die sport heeft gespeeld in zijn leven. Vanuit verenigingsland zijn Smashing Pink (Tennis), Amsterdam Marshalls (Honkbal en meer) en HC Athena (Hockey) uitgenodigd voor een gesprek aan ‘de bestuurstafel’. Hoe gaan zij om met maatschappelijke vraagstukken als vereniging?

DJ Sjeazy Pearl zal wederom het entertainment verzorgen met onder meer spoken word artist Gershwin Bonevacia. We hebben tevens prachtig beeldmateriaal van ‘Hollandse velden’ fotograaf Hans van der Meer en broodjes Pom van SC Buitenveldert.

Er zijn nog kaarten te verkrijgen via: https://www.debalie.nl/agenda/podium/sport,-de-vuist-van-verzet/e_9783029/p_11769751/

Voor vragen over het programma contact opnemen met de Sportraad Amsterdam (info@sportraadamsterdam.nl)