Sportraad Amsterdam

Sinds 1952 hét onafhankelijke sportadviesorgaan van de gemeente Amsterdam.

Stagiairs

De Sportraad is regelmatig op zoek naar stagiairs. Hou de website in de gaten

Contactgegevens

Jodenbreestraat 25

Postbus 1530

1000 BM Amsterdam

routebeschrijving

020 – 251 85 86

info@sportraadamsterdam.nl


Groot Amsterdam Sportdebat 2018

2018-01-10

Groot Amsterdam Sportdebat 2018

De gemeenteraadsverkiezingen komen weer in zicht en dus staat ook het Groot Amsterdams Sportdebat weer op de agenda. Het debat, naar traditie georganiseerd door de Sportraad Amsterdam en Topsport Amsterdam, zal in het teken staan van het gemeentelijk sportbeleid van de afgelopen en komende vier jaar.

We zien dat steeds meer Amsterdammers sporten. Sport is belangrijk voor de samenleving en maakt onze stad leefbaar en aantrekkelijk. Dit stemt positief, maar plaatst Amsterdam tevens voor tal van nieuwe uitdagingen. Hoe gaat Amsterdam er voor zorgen dat in een verdichtende stad inwoners gestimuleerd worden om te (blijven) bewegen? Hoe kunnen we sport inzetten om de sociale samenhang te bevorderen? Hoe gaan we er voor zorgen dat Amsterdam zich blijft profileren op het gebied van topsport? En wordt het niet hoog tijd voor het invoeren van een ruimtelijke sportnorm?

Op één van de meest inspirerende en unieke sportlocaties ter wereld (de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion) organiseren de Sportraad Amsterdam, Stichting Topsport Amsterdam en De Balie op dinsdag 23 januari om 20:30 uur het Groot Amsterdams Sportdebat. De lijsttrekkers van een groot aantal politieke partijen gaan hier met elkaar in debat over hun plannen voor de sport in Amsterdam. Ook de Amsterdamse sportwereld zal zich mengen in de discussie, evenals betrokkenen uit het publiek.

Wil je het Groot Amsterdams Sportdebat bijwonen? Aanmelden kan via deze link.